Har solgt over 4000 garasjer – utvider produksjonskapasiteten

11. desember 2015                                                       
     

Rita Myrvang og Vidar Furre

Hamco Bygg har solgt over 4000 garasjer de siste 35 årene, og er størst i nord på nisjeproduktet, skriver Nordlys. 

I en reportasje 9. desember forteller Nordlys historien om Hamco Bygg. Bedriften ble startet i Rossfjordstraumen for over 35 år siden av Hans Myrvang. I dag er det datteren Rita Myrvang (47) som sitter ved roret sammen med sin mann, Vidar Furre.

Ny produksjonshall

Hamco Bygg har hatt solide overskudd de siste årene, med et snittresultat på rundt to millioner kroner. Bedriften har både byggevareutsalg og produksjonslokaler i Rossfjordstraumen. Her produseres garasjer, hus og hytter.

Produksjonslokalene utvides nå med en ny produksjonshall på 800 kvadratmeter. Når denne står ferdig har Hamco Bygg totalt rundt 4000 kvadratmeter med bygningsmasse.

Størst i Nord-Norge på garasjer

Garasjeproduksjonen står for over en tredel av omsetningen.

– Det meste av garasjene produseres som element-garasjer, ferdige vegger med vinduer satt i. Det var pappa som startet opp med Hamco-garasjen, som nå er blitt en merkevare i Nord-Norge, sier Rita Myrvang til Nordlys, og anslår at det er solgt mellom fire og fem tusen garasjer siden oppstarten.

Garasjer har vært et nisjeprodukt som Hamco Bygg har satset stort på. Ifølge Rita er de størst i Nord-Norge på garasjer. I tillegg har de en del leveranser i Sør-Norge.

Vekst i hyttemarkedet

Utenom garasjer er hytter den andre store nisjen til Hamco Bygg.

– Her var det et merkbart dalende marked etter finanskrisen, men nå ser vi en lysning. Det er jo også derfor vi gjør en del investeringer nå, fordi vi ser at markedet tar seg opp, sier Rita til Nordlys.

Den nye produksjonshallen vil stå klar i løpet av neste år.

Klikk her for å lese hele reportasjen fra Nordlys (PDF)